Üdvözöljünk mindenkit close

Bistabil (reed) relé immobilizer szerepében

A polarizált reléből házilag készített immobilizer leírása megtalálható ezen az oldalon. A kapcsolási rajz, mely az immobilizer működési elvéről tájékoztat, itt tekinthető meg.

AA kapcsolási ábrán megjelölt 1-es és 3-as relé valójában egy egyszerű, kis méretű relé-kapcsoló, mellyel találkozhattunk már a központizár-vezérlésnél is. A 2-es számú relé polarizált bistabil relé, az érintkezőin átmenő áramnak nem szabad meghaladnia a 2 Amperes erősséget. Mivel általában a blokkolás céljával kiválasztott áramkörökön ennél jóval nagyobb erősségű áram fut (például a korszerűbb autók esetében a benzinpumpa akár 3-15 Ampert is igényel), 1-es és 2-es számú, jóval nagyobb teljesítményű reléket alkalmazunk. Nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy az 1-es számú relé segítségével létrejött motorblokkolásnál magát a blokkolást a relé normálisan nyitott kontaktusai valósítják meg. Ez azt jelenti, hogy a motort beindítsuk, a relé tekercséhez 12 V erősségű feszültséget kell továbbítani (ebben az esetben ez a feszültség a gyújtás ráadásakor fog keletkezni). Különben a relé érintkezői továbbra is nyílt állapotban maradnak és az autó így nem fog beindulni. A 3-as számú relé kontaktusai pedig normálisan zárt állapotban vannak. Ez azt jelenti, hogy ez a relé áram nélkül lehetővé teszi a motor beindítását. Úgy tartják, ez a megoldás egy biztonságosabb, megbízhatóbb motorblokkolást tesz lehetővé, ráadásul ha a relékapcsoló valamilyen oknál fogva elromlik vagy megsérül, az autó motorja így is használható állapotban marad.
blokkolas
A bistabil polarizált relé segítségével egy egyszerű, de igen hatásos, megbízható immobilizer hozható létre. Egy ilyen szerkezet előnye és szerepe, hogy megvédi a járművünket a lopástól – akár még abban az esetben is, ha a tolvajok valahogy megszerezték a jármű gyári kulcsait. Ezentúl legyen a tolvajnál akár a gyári kulcs, akár a riasztó távirányítója, így sem fogja tudni beindítani a motort, mivel ehhez az autó titkos gombját kell ismernie, mellyel be lehet indítani a motort.
Az immobilizer működési elve a következő (lsd. kapcsolási ábra): a riasztóberendezés bekapcsolásakor a kiegészítő csatorna impulzusa átkapcsolja a bistabil polarizált relé kontaktusait az egyik stabil állapotból a másikba, az ún. „blokkolva” állapotba. Ahogy ez a kapcsolási rajzon is látszik, ahhoz, hogy a relét a másik stabil állapotába („kiblokkolva”) állítsuk vissza, a relé második, kiblokkoló tekercsének impulzusra van szüksége. Ezt az impulzust többféleképpen lehet létrehozni – vagy a mikrokapcsoló segítségével, vagy az autó belterében található gyári gombok megnyomásának speciális kombinációjával. Nagy kényelmet nyújt ebben az esetben az ún. reed-relék használata, ahol a kontaktusok egy mágnes hatására összezáródnak. Egy ilyen relé a műszerfal vagy az ajtó burkolata mögé is elrejthető, így természetesen kívülről senki sem jön majd rá, hogy a motor beindításához egy olyan speciális, titkos helyet kell egy mágnessel megérinteni, amit csak az autó felhasználója ismeri.

A polarizált relés blokkolás teljesen automatikus be- és kikapcsolásánál példaként szolgálhat a CodePerfect Minimax GSM típusú riasztóberendezés kapcsolási ábrája. Ennek a riasztónak a blokkolási kimenetét (szürke vezeték) a GSM-modullal való együttműködésre kell beállítani. Felmerül ilyenkor a kérdés: de akkor hogyan valósítható meg a blokkolási funkció? Ezt több módon is megcsinálhatjuk, többek közt egy polarizált relé segítségével. A relé be- és kikapcsolását a riasztó központizár-vezérlő kimenete vezérli (fehér és piros vezetékek). Az 1-es számú relé az érintkezőin átfolyó áram erősségét 15 Amperig képes megnövelni. A még ennél is nagyobb mértékű áramkommutációhoz használhatjuk az egyszerű autós reléket is, melyek akár 40 Amper erősségű áramot is képesek létrehozni. A 2-es számú relé lehetetlenné teszi a blokkolás véletlen bekapcsolását menetközben. Szintén erre a relékapcsolóra van szükségünk, ha azt akarjuk, hogy a riasztóberendezés a gyújtás ráadásakor automatikusan bezárja az ajtókat – a CodePerfect riasztócsaládnál jelen van ez a funkció.

De mit lehet tenni, ha a riasztónak nincsenek kiegészítő kimenetei, vagy ha a kiegészítő blokkolást egy egyszerű relé segítségével kívánjuk létrehozni? A lent látható képen pontosan egy ilyen megoldás tekinthető meg. Itt a riasztóberendezés a sziréna-kimeneten keresztül aktiválja a polarizált relét! Figyelemreméltó, hogy a motorblokkolás két áramkörön van jelen. Az egyik az önindító-vezérlő relé – ez már gyárilag jelen van az autókban és a motorkerékpárokban. A blokkolás második áramköre a Hall-jeladó gyenge erősségű áramot vezető vezetéke, melyen keresztül a jeladó impulzusai a vezérlőhez továbbítódnak. Ha ezt az áramkört megszüntetjük, a motort nem lehet beindítani.
rajz

Az immobilizer aktiválásához tehát használhatjuk a sziréna-kimenetet. A helyzet az, hogy a riasztóberendezést szirénahanggal és szirénahang nélkül is be lehet kapcsolni. Így a vezetőnek van választási lehetősége – vagy a riasztóval együtt aktiválja az immobilizert, vagy tőle függetlenül – ez igencsak kényelmes, ha hosszú út során rövid pihenőkre állunk meg. Riasztás esetén az immobilizer mindig a sziréna legelső hangjával egyidőben aktiválja magát. Ha az őrzés ideje alatt nem volt riasztás, nem is kell kikapcsolni az immobilizert – elég csak kikapcsolni a riasztóberendezést, beindítani a motort és már indulhatunk is. E lehetőséget ábrázolja a kapcsolási rajz is (pontosabban az a változata, mely riasztóberendezés és a kiegészítő immobilizer motorokra való szereléséről szól). Hisz motorkerékpár esetében nagyon fontos a lopásvédelmi rendszer áramfogyasztása, a polarizált relé segítségével kialakított kiegészítő immobilizer pedig magának a relének köszönhetően egyáltalán nem fogyaszt áramot.